maandag 27 juli 2015 Recept: tonijn met mango en paprika

(voor 2 personen)

Diëtiste Myrthe van de Voort adviseert patiënten zowel vóór als na de operatie over hun voedingspatroon. Dit koolhydraatarme recept is voor iedereen geschikt.

 
Diëtist afvallen obesitas Máxima Medisch Centrum Eindhoven
 
Benodigdheden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui, in kleine blokjes
  • 1 pot gegrilde paprika (200 gram), uitgelekt en in kleine blokjes
  • 1 mango, in kleine blokjes
  • 1 rode peper, fijn gesneden
  • Sap van 1 citroen
  • Rucola, zak (150 gram)
  • 2 tonijnfilets (à 100 gram)
Bereiding
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en bak de spekreepjes totdat deze krokant zijn. Giet af door een zeef en vang daarbij de olie op. Bewaar dit voor later.
  • Doe de spekreepjes, rode peper, mango, paprika, rucola, ui en knoflook en de helft van het citroensap in een grote kom bij elkaar en voeg de spekjesolie toe om alles te binden.
  • Verdeel de salade over de borden. Verhit een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en bak de tonijn, totdat deze de gewenste garing heeft. Breng op smaak met het overgebleven citroensap, peper en zout.

    Tip: serveer met kruidenrijst.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Obesitas Centrum Máxima
(040) 888 85 52

Online afspraak maken
Afsprakenformulier bariatrie

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag
08.30 uur tot 17.00 uur

Routebeschrijving

Behandelteam