woensdag 3 augustus 2016 Obesitas Centrum Máxima breidt uit naar Eindhoven

Obesitasoperaties in MMC vinden voortaan ook op locatie Eindhoven plaats

 

Obesitas Centrum Máxima is uit zijn jasje gegroeid. Om die reden worden obesitasoperaties bij Máxima Medisch Centrum (MMC) voortaan op locatie Veldhoven én op locatie Eindhoven uitgevoerd. De screening, trainingen en controles vonden al op locatie Eindhoven plaats. Nu kunnen patiënten met overgewicht er ook geopereerd worden.

Obesitas Centrum Máxima is gespecialiseerd in de behandeling van mensen met extreem overgewicht.Omdat de obesitasoperaties nu ook op locatie Eindhoven worden uitgevoerd zijn er kortere wachttijden. Maar er zijn nog meer voordelen. “Patiënten liggen op locatie Eindhoven na een maagverkleinende ingreep voortaan altijd bij elkaar op een verpleegkamer, waardoor zij ervaringen uit kunnen wisselen. Dat contact wordt als zeer belangrijk ervaren. Daarnaast is de verpleegafdeling voorzien van speciaal ingerichte kamers voor deze patiëntgroep, inclusief bredere deurposten en stoelen”, vertelt chirurg Wouter Leclercq.

 
Uitbreiding_Obesitas_Centrum_Maxima_Eindhoven
 

Centre of Excellence
Obesitas Centrum Máxima is onlangs benoemd tot Centre of Excellence door de European Accreditation Council for Bariatric Surgery.Een belangrijk aspect van het keurmerk is om het zorgtraject continu te verbeteren. De uitbreiding naar MMC locatie Eindhoven is hier een voorbeeld van. Leclercq: “De betrokken verpleegkundigen en OK-medewerkers zijn speciaal opgeleid op het gebied van obesitas. Obesitaspatiënten ondergaan een zware operatie, waarna persoonlijke begeleiding van groot belang is. Het keurmerk is een internationale erkenning dat we de beste zorg aan mensen met obesitas geven.”

 
Centre of Excellence_coloured

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Obesitas Centrum Máxima
(040) 888 85 52

Online afspraak maken
Afsprakenformulier bariatrie

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag
08.30 uur tot 17.00 uur

Routebeschrijving

Behandelteam