Obesitas Centrum Máxima

Obesitascentrum Eindhoven: snel terecht en deskundige zorg bij overgewicht

Welkom bij Obesitas Centrum Máxima. Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van extreem overgewicht (obesitas). Wanneer afvallen of lijnen zelf niet lukt, kunt u in ons centrum terecht voor hulp bij het afslanken door middel van een maagverkleinende ingreep. U kunt bij ons rekenen op zeer deskundige zorg: Obesitas Centrum Máxima heeft in de regio de langste ervaring met maagverkleiningen.

Deze operatie voeren we natuurlijk niet zomaar uit; we bekijken eerst met u of een maagverkleining écht de beste behandelmethode is. Hiervoor werken onze chirurgen samen met vele andere deskundigen, zoals diëtisten, medisch psychologen en fysiotherapeuten, maar ook internisten, longartsen en plastisch chirurgen. Dankzij deze samenwerking kunnen we u uitgebreide begeleiding bieden, passend bij uw persoonlijke situatie en voorkeuren. Ons team staat vóór, tijdens, maar vooral na de operatie klaar om u te begeleiden naar een gezonde leefstijl.

 
mmc23902
 

De chirurgische behandeling van obesitas wordt ook wel ‘bariatrie’ genoemd. Obesitas Centrum Máxima wordt daarom ook wel het bariatrisch centrum van Máxima Medisch Centrum genoemd.

Uw eerste afspraak

Nadat u zich heeft aangemeld, wordt u ingepland voor één van de groepsvoorlichtingen. Deze voorlichtingsbijeenkomsten vinden altijd plaats bij Obesitas Centrum Máxima. Het centrum is gevestigd op MMC, locatie Eindhoven.

Tijdens deze bijeenkomst ontvangt u informatie over de verschillende operatietechnieken en wordt aan u uitgelegd hoe het verdere traject eruit zal zien. Ook heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen over bijvoorbeeld de operatie en gezond afvallen. Aansluitend vult u een aantal formulieren in en wordt u door één van onze casemanagers gewogen en gemeten.

Screening

Vervolgens plannen wij voor u een datum voor de screening. Aan het eind van deze screeningsdag hoort u of in aanmerking komt voor een operatie en zullen indien nodig de benodigde formulieren worden ingevuld en vervolgafspraken worden gepland.

U wordt daarna op de opnamelijst geplaatst, in afwachting van uw oproep voor de operatie. De wachttijd voor de operatie bedraagt momenteel 4 tot 6 weken.

Afspraak maken

Overweegt u een operatie als aanvulling op uw strijd tegen overgewicht en bijbehorende ziektes? U kunt rechtstreeks of via uw huisarts een afspraak maken bij Obesitas Centrum Máxima via (040) 888 85 52 of maak online een afspraak.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Obesitas Centrum Máxima
(040) 888 85 52

Online afspraak maken
Afsprakenformulier bariatrie

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag
08.30 uur tot 17.00 uur

Routebeschrijving

Behandelteam