BMI

Bereken uw BMI-index

Stel uw lengte en gewicht in.

Obesitas is een ernstige vorm van overgewicht. Bij obesitas is er te veel overtollig vet in het lichaam opgeslagen. Om te bepalen wanneer er sprake is van een te hoog gewicht wordt de Body Mass Index (BMI) berekend. Hoe hoger de BMI hoe meer risico op gezondheidsproblemen. Bij een BMI hoger dan 30 is er sprake van extreem overgewicht of obesitas. Mensen met obesitas lopen meer gezondheidsrisico's. Zij hebben vaak een ongezondere leefstijl en leven vaak ook korter dan mensen zonder overgewicht.  

Deze BMI meter is bedoeld voor mensen die willen bekijken of zij in aanmerking komen voor een obesitasbehandeling in MMC.

Uitleg over de uitkomst

BMI < 30: u hebt geen ernstig overgewicht en komt niet in aanmerking voor een operatie. Als u gewicht wil verliezen kunt u contact opnemen met onze afdeling diëtetiek (040-8889040) of via de huisarts met een diëtiste in uw woonomgeving.

 

BMI 30 - 35: u hebt obesitas / extreem overgewicht maar voldoet niet aan de door de zorgverzekeraar gestelde criteria voor een maagverkleinende ingreep. Om gewicht te verliezen kunt u contact opnemen met onze afdeling  diëtetiek (040-8889040) of via de huisarts met een diëtiste in uw woonomgeving. Uw huisarts kan altijd overleggen over een verwijzing indien u ernstige gezondheidsschade heeft van uw overgewicht. In uitzonderlijke gevallen kunnen wij dan wel tot behandeling overgaan.

 

BMI 35 - 40: u hebt obesitas / extreem overgewicht en voldoet misschien aan de door uw zorgverzekeraar gestelde criteria voor een maagverkleinende ingreep. Naast uw overgewicht zijn er aanvullende eisen, bijvoorbeeld: suikerziekte, slaapapneusyndroom, hoge bloeddruk of hoog cholesterolgehalte. U kunt een afspraak maken voor voorlichting en screening (via 040-8888552, keuze 1).

 

BMI > 40: u hebt morbide obesitas / zeer extreem overgewicht en voldoet misschien aan de door uw zorgverzekeraar gestelde criteria voor een maagverkleinende ingreep. U kunt een afspraak maken voor voorlichting en screening (via 040-8888552, keuze 1).

Meer informatie

Klik op één van onderstaande links voor meer informatie over de oorzaken obesitas en het vaststellen van uw BMI.

Behandelteam